Camilla Carlsson

konstnärliga arbeten
andra arbeten/projekt/uppdrag
pågående / kommande
biografi
kontakt

 

 


 

 

 

 

TITEL:

Stå pall      

KONSTNÄR:

Camilla Carlsson

UTSTÄLLNING:

Rymdprogrammet: Basecamp 

NÄR:

11 mars  - 26 mars 2023

VAR:

Köttinspektionen, Uppsala

DELTAGARE:

grupputställning med Charlotta Bellander, Desirée Burenstrand, Camilla Carlsson, John Håkansson, Alice Máselníková, Timo Menke, Johan Sandström, Dan Schyman

TEKNIK:

Stå pall 2023
textilt objekt, tyg, skumplast, kartong, broderi
80 x 120 x 15 cm
      
Stapel bygglek 2022
textilt objekt, tyg, skumplast, broderi, rep
70 x 150 x 70 cm

Stapel pinnar
2022
pinnar, snöre 30 x 12 x 12 cm

Kojbyggen, lastpallar 2023
4 objekt med fotografier på träkonstruktioner (spånskiva)
fotografier 10 x 15 cm, objekt 15 x 16 x 15 cm 

TEXT:
(från verkför-teckning)

Stå pall
Medan lastpall som träkonstruktion syftar till för att underlätta transporter, liknas uttrycket ”stå pall” med att stå emot, klara av och ha motståndskraft. Ur lekperspektiv ses lastpallar, liksom pinnar och brädor, som löst material möjligt att påverka och använda i lek. En plats med många spår av lek eller kojor tyder på en lekfrämjande utemiljö: I lek tränas sampel, föreställningsförmåga och handlingskraft – nödvändigt för att vi gemensamt ”står pall” för nya utmaningar i samhällsbygget.

Stapel, bygglek
En stapel med brädor som kan bli något annat: Det är just tillgång till löst material, liksom tid, utrymme och pedagoger som är förutsättningar för en bygglekplats. Bygglekplatser är utemiljöer där barn i närvaro av pedagoger utformar sin lekmiljö. Från början tillkom bygglekplatser delvis som kompensation för brist för naturmiljöer. Här kan barn bygga, både kojor och relationer. Bygglekplatser är zoner för skapande- och deltagandeprocesser. Till skillnad från traditionella lekplatser är bygglekplatser pågående, aldrig ämnade att bli färdiggestaltade platser.

Stapel, pinnar

Stapeln med pinnar är en lek med skala, som en förlaga till verket Stapel, bygglek. Båda staplarna med löst material har en inneboende möjlighet till att bygga - större eller mindre

Kojbyggen, lastpallar

Kojbyggen, lastpallar är en samling fotografier av kojor där lastpallar ingår. Fotografierna är monterade på träskivor som byggts ihop på ett sätt som efterliknar kojbyggena. Pinnar, brädor och lastpallar ger barn möjlighet att konstruera tillfälliga byggen. Processen att bygga är ofta viktigare än resultatet. När barn kan påverka och bli delaktiga i sin omgivning ökar deras engagemang och anknytning till platsen.

LÄNK:

http://kottinspektionen.org/rymdprogrammet-basecamp



   

 


©Camilla Carlsson